Stemmens Musik

Musik er nøgleordet i min stemmetræning, og musik og sang kan for alvor forandre talestemmen, så den professionelt talende får en stærkere og mere udtryksfuld stemme.

Sang og tale er to sider af samme sag. I begge tilfælde er det stemmen, kroppen, ansigtet, ja hele personen, der er ’på’ og formidler en historie, et budskab og en stemning. Derfor er der aldrig to stemmetræningsforløb hos mig, som er ens: Jeg tager nemlig udgangspunkt i dig, din stemme, dit kropssprog, din personlighed og hjælper dig videre derfra, hvor du er.

Dette kan du dog være sikker på: turen går altid videre omkring musik, ofte omkring skuespilteknik og i langt de fleste tilfælde omkring fysiske øvelser. Fundamentet for sund stemmeføring er nemlig en god kropsholdning, stærke og smidige in- og expirations-muskler samt fri bevægelighed i nakke, strube og kæbemuskler.

Hvad er sund stemmeføring?

Fundamentet for sund stemmeføring er at finde en god balance mellem din kropsholdning, din støtte (hvordan du bruger vejrtrækningsmusklerne, navnlig diafragmamusklen, til at støtte din tale med) og din kompression i stemmelæberne, (forholdet mellem det tryk, der er på din udadgående luftstrøm, og hvor spændt eller afspændt du er i selve stemmelæberne).

Som professionelt uddannet sanger og sanglærer har jeg stor erfaring, når det kommer til sund stemmeføring. Jeg kan lære dig stemmeøvelser, der går dit stemme-problem i møde, og i fællesskab finder vi frem til et øve-program, der passer til dig.

Siden er sidst opdateret januar 4, 2013